Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frecska Ede - A szükség, hogy másképpen tekintsünk az emberre

2017.02.11

Forditotta : VaultKnowledge | orichalcum workshop
Az eredeti cikk: http://www.neuroquantology.com/inde...

 

Részlet, "Frecska Ede: Nonlokalitás és Intuíció, mint a Tudás Második Alapja" című esszéjéből.

 

1964 és 1966 között egy új elmélet hullámként söpört végig a tudós és kozmológus társadalmon, ami gyökeresen megváltoztatta világegyetemről alkotott képünket. Az áttörés Arno Penzias és Robert Woodrow Wilson (1965) által kimutatott 3K fokos kozmikus sugárzás után következett be. Jóval az 1929-ben felfedezett kozmológiai vörös-eltolódás után. Az 1964-ben kimutatott háttérsugárzás az Ősrobbanás Elmélet második és egyben legperdöntőbb bizonyítéka.

 

350px-cmb_timeline300_no_wmap.jpgAz alternatívák iránti érdeklődés, mint az Univerzum Állandó Állapotú Elmélete hirtelen lecsökkent. Rendkívül rövid idő alatt a legtöbb tudós biztos volt abban, hogy a Nagy Bumm-féle forgatókönyv áll a legközelebb a megfigyelésekhez. Ettől a ponttól kezdve szemtanúi lehetünk, ahogyan a kvantummechanikai fogalmak a kozmológiai elméleteket befolyásolják, és elmondhatjuk, hogy a makrokozmosz közel 400 éves Newtoni - Karteziánusi szemléletmódja azokban az években végleg búcsút int.

 

Ellentmondásosnak tűnhet, hogy majdnem fél évszázaddal a kozmológiai paradigmaváltás után, a jelenlegi makrokozmoszi szemléletmód - az emberi jelenséggel kapcsolatban- képtelen volt eltávolodni a Newtoni – Karteziánusi tradíciótól. Nem mellesleg ironikusnak tűnhet az is, hogy a materialista – redukcionista paradigma, Isaac Newton nevét viseli, miközben ő több időt töltött okkult és teológiai tanulmányokkal, mint a Principa Mathematica megírásával: magánkézirataiban több mint egymillió szót ejt az alkímiáról, melyek hasonló gondolkodású kémikus kollégái körében terjengtek, mint például Robert Boyle (2006 [1661]). Hogy lehet az, hogy a Ráció Korának Alapítóatyja áltudományokkal és babonákkal foglalkozott? Nos, az egyik lehetséges magyarázat az, hogy Newton volt az utolsó varázsló - ahogy John Maynard Kaynes is állította (1947) – és valószínűleg sokkal tágabb rálátása volt a természetre, mint nekünk.

 

A tudomány egy kissé túlzárkózott megközelítése a világnak. Szükségszerűen ilyennek is kell lennie. Az a fő célja, hogy egy tudásrendszert építsen, melynek következetesnek kell lennie és nem engedhet beépülni semmi bizonytalan vagy gyengén alátámasztott dolgot. Különösen nem az alapjába. Ahogy a tudomány fejlődik, ami ma még kívül esik tartományán, talán holnap már része lesz. Lehet, hogy Isaac Newton sokkal előrébb járt nálunk, mint azt gondolnánk. Beszélvén a tudományról: ha valakinek az élete múlik rajta, egy megbízható, megjósolható módszerre fogadni biztosabb. Mindazonáltal nem kötném a lelkemet egy ilyen személytelen rendszerhez. Tetszik vagy sem, a tudományos tudás-piramisban nincs hely ilyen lágy, röpke fogalmaknak (mint a lélek), melyek halvány szubjektív tapasztalatokból fakadnak, mintsem szilárd, mérhető megfigyelésekből.

 

Az én álláspontom az, hogy korunk tudományos szemléletmódja, az emberi élményeket, az emberi létezés lényegét, és a tudat természetét tekintve nem ment át azon a paradigmaváltáson, melyen a kozmológiának nem olyan rég már sikerült. A kvantumfizika befolyása még nem érte el a mainstream idegtudományt. Alkalmanként felbukkanhat, és a határvonalra kerülhet, mint a kvantum-alapú, Roger Penrose és Stuart Hamerhoff (1996) nevéhez fűződő „Orchestrated” vagy „Theory of conciusness”, vagy Mari Jubu és Kunio Yasue munkája a kvantum agy dinamikáról és tudatról (1995). Érdekes módon a kvantum tudat különböző kifejezései gyakran olyan kijelentéseket eredményeznek, melyek a tudományos gondolkodásmódban furcsán hathatnak, viszont a misztikus tanításokban gyakoriak. Egyedi módon közelítik meg a dolgot, bár egyes következtetéseik közel sem újak. Ezen a területen az ember tanúja lehet a kvantumnak álcázott ódon bölcsességek reneszánszának.

 

Ismerek tudósokat, akiket idegesít ez a dolog, amit ők csak úgy hívnak „kvantum őrület”. Ám mégsem lehet minden hasonló meggyőződésű embert hiszékeny New Age gondolkodónak betudni. Hadd mutassak be egy példát. A neves aneszteziológus és tudat-kutató Stuart Hamerhoff (2005) a következőt állította:

 

halal.jpg„… amikor az anyagcsere hajtott kvantum koherencia (mikrotubulusokban) elveszik, a kvantum információ kiszivárog az Univerzum tér-idő geometriájára. Mivel holografikus és összefonódott, nem tűnik el. Ezért a tudat (vagy álomszerű tudatalatti) tovább létezhet (a halál után –a szerző megjegyzése)”.

 

A Fizika Tao-ja (The Tao of Physics - Capra, 1975) azt mutatja be, hogy valami hasonló történik a makro világ tudományában. A Rigvéda nem tartalmaz részletes tervrajzot egy lézer építéséhez, ám a világot úgy írja le, mint a kvantumfizikán alapuló kozmológia. Az olvasónak csupán a terminológia mögé kell néznie. Elcsodálkozhat az ember, hogy vajon ez csak egy véletlen egybeesés, ami nem több egy puszta sejtésnél? A szélesen elterjedt metafizikai gondolkodást, mely a fejlett fizika mögül leselkedik, nehéz figyelmen kívül hagyni, és nehezen fogadtat el valamilyen leegyszerűsített magyarázatot. Tehát felmerül a kérdés: honnan származik ez a tudás, mi a bölcsesség forrása ezekben a hagyományokban?

 

Ebben az esszében az elsődleges cél az, hogy egy másik forrást találjunk, hogy egy másik utat mutassunk be ismereteink beszerzéséhez a poszt-Koppenhágai kvantumelmélet segítségével. A másodlagos cél, hogy megmutassuk, a tudásnak ezen második alapja párhuzamban van az ezer éves bölcs hagyományok tanításaival. Megvitatjuk, hogy a racionális felfogáson kívül van más út is a természet titkaihoz, melyet hívhatunk a tudáshoz vezető intuitív, elmélkedő vagy képzeletbeli módszernek, melynek fizikai alapja van. Mindkét út viszonylag független egymástól, ugyanakkor egymást egészítik ki. Ahogy a rabbi Joel David Bakst mondaná (A Szufi-val és más misztikus bölcsességekkel erősen egyetértve):

 

Egy másik—elég leereszkedő—vélemény szerint, kései éveiben Newtonnak nehézfém mérgezése volt, mely gondolkodását és ítélőképességét károsan befolyásoló mentális betegséget okozott. Jóval Newton halála után kiderült, hogy kén és ólom volt a testében, valószínűleg alkímiai kísérleteinek következtében (Johnson és Wolbarsht, 1979). Ez megmagyarázhatja időskori különcségét, de azt nem, hogy miért is fordult az alkímiához. Kezdetektől elkötelezett volt, és csak 2-3 évig maradt ez abba, míg megírta a Pricncipa Mathematica-t. A fizikán és az alkímián kívül végső soron a teológia játszotta a legnagyobb szerepet az életében. Newton saját elképzelése szerint a gravitáció deus ex machina (isteni beavatkozás), a természetre való közvetlen isteni behatás. (Lesney, 2003).

 

„A Judaizmus mindentudás ezoterikus tanításai szerint, mind a spirituális és anyagi bölcsesség eredetileg egy magasabb dimenzióban, tökéletes egységként léteztek együtt. A bölcsesség e két fajtája együttesen egy nagyobb, mindent magába foglaló Univerzális Tórát (Tóra, mint Tanítások) alkottak. Viszont egy összeomlás következett be, melyben a mindentudás adatbázisa szétvált a létezés ‘spirituális’ és ‘anyagi’ síkjára. Így hát megvan a ‘vallás’ és ‘tudomány’ közti történelmi konfliktus alapja. Mégis bármely misztikus vagy technológiai igazság csak az egyik fele lehet ugyanannak az éremnek. Tehát az anyagi világ egyben a spiritualitás egy fajtája, mely pusztán externalizálva, konkretizálva van. Fordítva ugyanez a helyzet, a spirituális világ az anyagi valóság része, mely pusztán internalizálva és spiritualizálva van. A valódi igazságra nem derül fény pusztán a természetfelettin keresztül, és nem fedezhetjük fel pusztán tudományos fejlődéssel—ez több mint a kettő.”

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Upeja16

(Ubotu66, 2019.02.09 11:13)

http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ciclosporina-25-mg-sin http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=27066&qa_1=discrete-roblesil-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/buy-montelukast-5mg-montelukast-10-mg-ebay http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/gabapentina-400mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-segura-reino http://flutes.ning.com/profiles/blogs/avanafil-dapoxetina-200-60-mg-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/robaxin-methocarbamol-en-ligne-bas-prix-commander-rapide-forum http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-levofloxacin-500mg-entrega-r-pida-nicaragua https://www.askpsychology.com/3776/achat-securise-elonza-moins-achat-sildenafil-citrate-espagne http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-clomid-mais-barato-on-line-portugal http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-ramitax-8mg-buen-precio-comprar-ramitax-8-por http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-paroxetina-gen-rico-mais-barato-pela http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/order-paracetamol-500mg-online-paracetamol-ordering-phone http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/finasterida-1mg-como-comprar-entrega-r-pida-rep-blica-del-ecuador http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-indinavir-sulfate-indinavir-400mg-gen-rico-r-pido-via http://clan.hupshup.com/blogs/post/16455 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-meloxicam-com-desconto-na-internet http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/amlodipine-sans-ordonnance-acheter-amlodipine-2-5-en-suisse-achat http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cialis-fiable-chile https://www.olliesmusic.com/blog/17967/donde-para-ordenar-paroxetine-25-mg-sin-receta-en-lГ­nea-estados-unidos/

Utuja46

(Vigad32, 2019.02.08 17:47)

https://23bestcity.de/blogs/post/107577 http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/comprar-anaprox-sin-receta-en-l-nea-guatemala-comprar-naproxen http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/estrace-estradiol-puedo-comprar-sin-receta-fiable-andorra-comprar http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/lasilix-furosemide-como-comprar-r-pido-brasil http://www.cavers.club/blogs/post/13644 http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-glynase-glipizide-con-mastercard-puerto-rico http://brooklynne.net/profiles/blogs/epivir-hbv-lamivudine-au-rabais-sans-ordonnance-lamivudine-pas http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-xeloda-n-o-precisa-receita-m-dica-on-line http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-syalpha-no-rx-how-can-i-order-tadalafil-no-need-prescription http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/buy-low-price-ursodiol-150mg-can-i-purchase-urso-in-trusted http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-copegus-de-forma-segura-espa-a http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/citalopram-10mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-env-o-gratis http://movsam.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-hydrochlorothiazide-securise-lisinopril http://answers.codelair.com/33835/order-sparfloxacin-200mg-low-price-order-zagam-safely-online http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/famotidine-40mg-order-safely-where-to-buy-pepcid-in-trusted http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/order-dimenhydrinate-50mg-where-to-purchase-dramamine-in-trusted http://bricolocal.com/profiles/blogs/achat-rapide-olanzapine-acheter-olanzapine-luxembourg http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-naprelan-naproxen-gen-rico-sem-prescri-o http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-amoxicilina-250-mg-r-pido http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/70/13220/comprar-o-generico-de-dulcolax-bisacodyl-envio-24-horas-brasil http://foodtube.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-coumadin-1-mg-sin-receta-con-seguridad

Buyil16

(Enaqa42, 2019.02.08 02:24)

http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-methylcobalamin-500mg-online-can-i-order-vitamin-b12-in
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-azicid-250mg-safely-how-to-buy-azithromycin-no-prescription
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/acheter-levothroid-levothyroxine-50mg-en-ligne-moins-cher
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/maxolon-metoclopramide-10mg-onde-comprar-gen-rico-envio-24h
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/metoprolol-comprar-de-confianza-us
http://foodtube.net/profiles/blogs/disulfiramo-500mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-sin-gastos-de
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-sildara-sildenafil-citrate-sin-receta
http://bricolocal.com/profiles/blogs/citalopram-10mg-comprar-sin-receta-con-garantia-estados-unidos
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tadalafilo-sin-receta
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/norlamine-ofloxacin-donde-comprar-en-l-nea-dominicana-comprar
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/avanafilo-50-mg-comprar-en-una-farmacia-online-certificada
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-cymbalta-duloxetine-cymbalta-40mg-boite
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/ozace-15mg-achat-sur-internet-prix-ozace-paris
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-amitriptyline-de-calidad

Ozaje98

(Evazi48, 2019.02.06 17:24)

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-phenergan-promethazine-25-mg-com-desconto
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/nortriptyline-hydrochloride-25mg-buy-safely-price-for
http://foodtube.net/profiles/blogs/itraconazol-sporanox-comprar-gen-rico-r-pido-brasil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/quetiapine-order-where-to-purchase-seroquel-cheap
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/oxybutynin-comprar-en-una-farmacia-online-certificada-usa
http://foodtube.net/profiles/blogs/order-paxil-cr-37-5mg-buy-paxil-cr-25-pills
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=45270&qa_1=comprar-retrovir-100mg-gen%C3%A9rico-entrega-r%C3%A1pida-brasil
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/56/14103/mafel-progesterone-donde-puedo-c
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/calcijex-comprar-sem-receita-medica-na-internet-brasil
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ofloxacin-de-confianza-colombia-floxin
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/discount-erotil-100mg-buy-online-erotil-buy-tablets
http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/40712
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/probenecid-500-mg-como-comprar-entrega-r-pida-estado
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-plusefec-50-mg-safely-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-in
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-buspar-buspirone-con-mastercard-m-xico
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/acercomp-como-comprar-gen-rico-urgente-pela-net-preco

Awabe49

(Uxoge19, 2019.02.06 03:41)

http://jaktlumaczyc.pl/77236/order-viagra-50mg-cheap-can-order-sildenafil-citrate-online http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/acarbosa-50-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-comprar http://soruanaliz.com/index.php/27513/farmacia-comprar-generico-levonorgestrel-precio-andorra http://social.leembe.com/blogs/post/44816 http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-flavoxato-200mg-sin-receta-con-garantia-comprar http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/placidum-120-mg-sur-le-net-acheter-meilleur-site-sildenafil http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/silfeldrem-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-de-forma http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achater-permethrine-30mg-prix-du-permethrine http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-tadil-tadalafil-10-mg-gen-rico-on-line-rep http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-dapoxetina-de-calidad-estados-unidos http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-oneaid-20mg-rapide-pharmacie-canada-tadalafil http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-uricont-oxybutynin-2-5-mg-sin-receta-en-l http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-dutasteride-sin-receta-de

Odowa63

(Ucoyu95, 2019.02.05 15:11)

http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/azelastina-5-mg-como-comprar-env-o-r-pido-chile-comprar-astelin
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-mometasona-gen-rico-com-desconto-online-brasil
http://www.cavers.club/blogs/post/15661
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-ventolin-2mg-without-prescription-where-to-order-albuterol
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-lamotrigine-100mg-sem-receita
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/ticlid-en-ligne-moins-cher-commander-avec-mastercard-le-prix-de
http://ggwadvice.com//index.php?qa=55050&qa_1=teofilina-comprar-farmacia-confirmaci%C3%B3n-r%C3%A1pida-estados-unidos
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/amoxil-250-mg-en-ligne-moins-cher-acheter-securise-amoxicillin
http://soruanaliz.com/index.php/20364/farmacia-online-comprar-generico-gramidil-confianza-ecuador
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/tadacip-20-mg-como-posso-comprar-gen-rico-de-confianza-na
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-clofazimine-gen-rico-entrega-48h-pela
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/cyproheptadine-order-no-prescription-can-i-buy-periactin-safely

Oboxe31

(Usati70, 2019.02.05 04:25)

http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/order-nitrofurazone-safely-buy-generic-nitrofurazone-cheap-canada
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/nerfin-10mg-order-order-canadian-nerfin
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/discount-losartan-hydrochlorothiazide-12-5mg-buy-online-where-can
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=32647&qa_1=comprar-nexium-20mg-receta-farmacia-online-rep%C3%BAblica-ecuador
http://bricolocal.com/profiles/blogs/atomoxetina-strattera-10mg-como-posso-comprar-pre-o-no-brasil
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/tolterodine-au-rabais-internet-rapide-detrol-livraison-24-heures
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-nimodipine-pharmacie-acheter-nimotop
http://bricolocal.com/profiles/blogs/levlen-ethinyl-estradiol-levonorgestrel-0-03-0-15-mg-puedo
http://www.cavers.club/blogs/post/13974
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/comprar-amilorida-5mg-sin-receta-mas-barato-panam-precio
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/acheter-indinavir-sulfate-400mg-en-ligne-au-rabais-livraison
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/achat-de-clopidogrel-en-ligne-meilleur-achat-clopidogrel
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/order-cozaar-25mg-cozaar-100-to-purchase
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-2mg-livraison-gratuit-salbutamol-g-n-rique-prix-en
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-furazolidone-pas-cher-visa-furazolidone-100-pas
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/cefuroxima-ceftin-250mg-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/discount-ethinylestradiol-norgestrel-0-3-mg-buy-online-where-to
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-detrol-1-mg-en-ligne-bas-prix-mastercard-acheter
http://bioimagingcore.be/q2a/53235/meloxicam-comprar-farmacia-online-todo-en-medicinas-chile
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-zyprexa-10-mg-buy-zyprexa-online-from-tescos
http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/101795
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/metronidazole-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-chile

Vuruv85

(Otuki66, 2019.02.04 06:28)

http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/lovemore-20mg-baisse-prix-sur-internet-rapide-comment-acheter-du
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/achat-montelukast-5-mg-site-fiable-achat-de-montelukast-4
http://soruanaliz.com/index.php/24690/farmacia-online-comprar-dapsone-1000mg-receta-forma-segura
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-clomipramina-anafranil-25-mg-gen-rico
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-maronil-clomipramine-10-1
http://hoidap.eu/?qa=3822/achat-avanafil-bon-prix-avanafil-pharmacie-canadienne
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-rocaltrol-calcitriol-0-25-mg-gen-rico-de
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/kamagra-como-comprar-por-internet-colombia
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-alfacalcidol-de-forma
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=27517&qa_1=cordarone-amiodarone-comprar-amiodarone
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/commander-vrai-pro-roxikam-20-mg-en-ligne-pas-cher-site-fiable
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/prilosec-comprar-en-internet-rep-blica-de-chile
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/floxin-order-online-cheap-floxin-tablets-uk
http://dmoney.ru/43187/oxcarbazepine-comprar-confianza-trileptal-original-receta
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/order-ethionamide-250-mg-online-buy-ethionamide-in-usa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/etambutol-myambutol-600-mg-como-comprar-gen-rico-n-o-precisa
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=46811&qa_1=efil-como-posso-comprar-gen%C3%A9rico-de-forma-segura-portugal
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/372901
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/order-acticin-30-mg-online-buying-acticin-from-united-states
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-glucophage-sr-no-rx-how-to-get-glucophage-sr-discount
http://soruanaliz.com/index.php/21935/farmacia-online-donde-comprar-prograf-garantia-puerto-rico
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/fexofenadina-30mg-como-puedo-comprar-al-mejor-precio-paraguay
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-propecia-5-mg-buen-precio-usa
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-gen-rico-do-erexesil-sildenafil-citrate-200-mg

Ixeti08

(Ekadi17, 2019.02.03 21:49)

http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/dostinex-cabergoline-0-25mg-en-ligne-baisse-prix-achat-sans http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/xeloda-como-comprar-con-garantia-bolivia-comprar-capecitabine http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/clomifeno-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis http://brooklynne.net/profiles/blogs/order-generic-lumigan-3mg-online-how-to-purchase-bimatoprost-in http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/cyclosporine-neoral-25-mg-comprar-de-confianza-brasil http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-azulfidine-500-mg-online-cheap-azulfidine-from-canadian http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/o-commander-vidalista-tadalafil-generique-moins-cher-2018 http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/buy-redustat-redustat-30-120mg-tablet-cost http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenyl-sulfone-donde-comprar-sin-receta-de-confianza http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-altace-ramipril-2-5-mg-sin-receta-entrega http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/metformin-850mg-order-no-prescription-best-online-pharmacy http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-vermox-gen-rico-sem-receita-na-internet

Wuwok70

(Wikug35, 2019.02.03 12:30)

http://soruanaliz.com/index.php/26243/vistaril-hydroxyzine-comprar-receta-calidad-rep%C3%BAblica-chile
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=23695&qa_1=chloroquine-online-purchase-shipping
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/levitra-con-dapoxetina-vardenafil-dapoxetine-20-60mg-comprar-sin
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/desloratadina-5-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-aprobada
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-voltaren-sr-100-mg-safely-buy-voltaren-sr-online-nz
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-edgon-40-mg-mas-barato-estados
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-zidovudine-100-mg-retrovir-300-mg-livraison
http://socialchangesa.com/blogs/post/74428
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-famvir-how-can-i-order-famciclovir-safely
http://socialchangesa.com/blogs/post/51282
http://wu-world.com/profiles/blogs/purchase-low-price-zantac-150mg-online-cheap-zantac-uk-com
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/buy-discount-enalapril-2-5-mg-where-to-purchase-vasotec-in

Erese24

(Ikomo15, 2019.02.03 03:02)

http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/tamoxifeno-20mg-comprar-en-farmacia-online-con-entrega-r-pida-rep
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/61/13843/farmacia-online-donde-comprar-ge
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/ribapak-ribavirin-comprar-sin-receta-de-calidad-rep-blica-de
http://property.ning.com/profiles/blogs/comprar-pantoprazol-sin-receta-r-pido-ecuador-comprar-pantoprazol
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-oxybutynine-generique-baisse-prix-site-fiable
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/amilorida-frumil-5mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-pela
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/premarin-conjugated-estrogens-0-625mg-como-comprar-sin-receta
https://www.olliesmusic.com/blog/33249/dГіnde-comprar-generico-glimepirida-en-farmacia-online-estados-unidos/
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/hydroxyuree-500mg-pas-cher-acheter-hydroxyuree-en-pharmacie-sans
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/voltaren-sr-diclofenac-100-mg-comprar-envio-urgente-online-brasil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/order-maxeran-10mg-safely-where-to-purchase-metoclopramide-free
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-isosorbida-10-mg-de-forma-segura-estados
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/dalfaz-alfuzosin-como-comprar-gen-rico-pela-net-brasil
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-achat-doxazosin-mesylate-ou-acheter-du-doxazosin
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/acheter-disulfirame-500-mg-en-ligne-antabuse-prix-pharmacie
http://foodtube.net/profiles/blogs/como-comprar-celeste-tadalafil-mais-barato-online-brasil
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/zebeta-pharmacie-sur-internet-zebeta-vrai-acheter
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/cialestine-tadalafil-40-mg-o-commander-acheter-tadalafil-en-ligne
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/346238

Ohori12

(Ogayo33, 2019.02.02 16:50)

http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-odranal-150-mg-gen-rico-pre-o-on-line-pre
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/sotalol-comprar-con-garantia-espa-a
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-prochlorperazine-con-garantia
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-comprar-en-una-farmacia-en-linea-recomendada-ecuador
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/349588
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-erotid-60mg-entrega-r-pida
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/terbinafine-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/210050
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-rhinocort-de-forma-segura-usa
http://social.leembe.com/blogs/post/41598
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/buy-cheap-phenytoin-100mg-online-phenytoin-discount-coupom
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/salmeterol-0-025-mg-comprar-sin-receta-de-forma-segura-estados
http://www.facecool.com/profiles/blogs/primidona-donde-comprar-fiable-m-xico-primidona-250-precio-en
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/rivastigmina-4-5mg-comprar-en-una-farmacia-online-certificada-m
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/amitriptylina-25-mg-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-argentina
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/itraconazol-100-mg-comprar-en-farmacia-online-sin-gastos-de-envio
http://property.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-nortriptilina-25-mg-en-farmacia-online-quero
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/espironolactona-100-mg-puedo-comprar-entrega-r-pida
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-itraconazol-100-mg-sin
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/ramitax-ramalteon-8-mg-como-comprar-mais-barato-ramalteon
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-intagra-gen-rico-com-garantia-no-brasil

Ejewe56

(Elowa91, 2019.02.02 06:45)

https://flavoxate-buy-no-prescription.tumblr.com
https://infinito-particular22.tumblr.com
https://dylenalover.tumblr.com
https://jackson1146.tumblr.com
https://sf778.tumblr.com
https://vosrewrite.tumblr.com
https://portvaillant.tumblr.com
https://oxyt0cln.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://captfelix.tumblr.com
https://zrezygnowani-e.tumblr.com
https://ca-e-r.tumblr.com
https://wltchh.tumblr.com
https://bunearycafe.tumblr.com
https://bashayer711.tumblr.com
https://yuki-w-chan.tumblr.com
https://l-feufollet.tumblr.com

Enefu33

(Adewe53, 2019.02.01 20:10)

https://foreverloss.tumblr.com
https://algoll.tumblr.com
https://soulcased.tumblr.com
https://stupidnareko.tumblr.com
https://purgatorium-s.tumblr.com
https://sad-boy305.tumblr.com
https://adstritoo.tumblr.com
https://kazaaaazade.tumblr.com
https://mylittlegirlsuicide.tumblr.com
https://pina9six.tumblr.com
https://punishedstrider.tumblr.com
https://blueskyfullofstarss.tumblr.com
https://skrewz.tumblr.com

Emeru14

(Orotu22, 2019.02.01 09:32)

https://f-r-i-e-z-a.tumblr.com
https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com
https://freedom-of-lo-ve.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://flavoxate-buy-no-prescription.tumblr.com
https://vampiresah.tumblr.com
https://psychooo27.tumblr.com
https://lavignez-flexing.tumblr.com
https://loucolobolupin.tumblr.com
https://derhan35.tumblr.com
https://bashayer711.tumblr.com
https://finally-fitnesss.tumblr.com
https://danalovestaylor.tumblr.com
https://indiefrance.tumblr.com

Ehada59

(Ewiro70, 2019.01.31 22:29)

https://justafangirlduck.tumblr.com
https://n0wthatyouregone.tumblr.com
https://beleitous.tumblr.com
https://ayvidamia.tumblr.com
https://skyyloveexo.tumblr.com
https://yapmanolursunn.tumblr.com
https://themaynards624.tumblr.com
https://freedom-of-lo-ve.tumblr.com
https://siriusbaguette.tumblr.com
https://j0yful4n4rchy.tumblr.com
https://rkimzi.tumblr.com
https://dulcevirtual.tumblr.com

Cibot56

(Rufuw43, 2019.01.31 12:48)

http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/low-price-imuran-25mg-order-online-how-to-order-azathioprine-no
http://bioimagingcore.be/q2a/63471/provera-10mg-comprar-en-internet-rep%C3%BAblica-del-ecuador
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/arpamyl-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-argentina-donde-puedo
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/gemfibrozilo-300-mg-donde-comprar-env-o-gratis-uruguay
http://www.libertyxchange.com/blogs/post/110559
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/losartan-hidroclorotiazida-comprar-en-farmacia-online-con
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-low-price-raloxifene-60-mg-where-to-buy-evista-guaranteed
https://bemysoul.com/blogs/post/20671
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-norgestimate-etinilestradiol-con
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-loxapina-sin-receta-en-internet-comprar
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-combipres-clonidine-sem-prescri-o-pela-net-no-brasil
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-lasix-furosemide-40-mg-gen-rico-com
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-tadalafil-como-comprar-al-mejor-precio-m-xico
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-glucotrol-glipizide-10-mg-sin
http://property.ning.com/profiles/blogs/diltiazem-hcl-60mg-pharmacie-acheter-cartia-xt-au-quebec
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-valedonis-bon-marche-sildenafil-citrate-prix
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-glibenclamida-5mg-entrega-r-pida-honduras
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/erexesil-onde-comprar-gen-rico-pela-internet-brasil
http://answers.codelair.com/26242/farmacia-comprar-avanafilo-colombia-comprar-avanafilo-granada
http://foodtube.net/profiles/blogs/order-generic-remeron-30-mg-cheap-remeron-pills-us
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-plan-b-1-5-mg-gen-rico-pre-o
http://www.facecool.com/profiles/blogs/vardenafil-vrai-moins-cher-achat-levitra-soft-pas-cher-sur
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-sumycin-gen-rico-barato-brasil
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/hydroxyurea-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido-uruguay

Ahuwe21

(Raloc09, 2019.01.30 20:22)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-levaquin-levofloxacin-sin-receta-en-farmacia http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ticlopidine-donde-comprar-de-calidad-espa-a http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/biaxin-clarithromycin-en-ligne-pas-cher-acheter-livraison-gratuit http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-propranolol-40-mg-ahora http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-viraha-130mg-gen-rico-entrega-r-pida-pela-net-brasil http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-roxithromycine-150-mg-tarif-du-roxithromycine-en http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-rebetol-sem-prescri-o-pela-net http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/dimenhydrinate-en-ligne-prix-du-dramamine-en-pharmacie-en-espagne http://wu-world.com/profiles/blogs/buy-cheap-vitarfil-120mg-vitarfil-25mg-in-dubai http://www.facecool.com/profiles/blogs/speridan-4mg-donde-comprar-env-o-libre-puerto-rico-comprar http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/discount-prevacid-30-mg-order-online-us-prices-for-online http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-micronase-glyburide-5-mg-ou-trouver-du http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-topiramato-100-mg-gen-rico-barato-online http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/doxepina-como-puedo-comprar-en-farmacia-online-dominicana

Recur64

(Zerid84, 2019.01.30 09:27)

https://www.askpsychology.com/3817/buy-rabeprazole-online-where-can-i-order-aciphex-safely http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-prometazina-25mg-barato http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=21440&qa_1=aspirin-caffeine-comprar-internet http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-de-cialis-tadalafil-generique-en-ligne-bon-prix-2018 http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/metronidazol-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad http://foodtube.net/profiles/blogs/mindiab-onde-comprar-gen-rico-entrega-em-24-horas-generico-do http://whazzup-u.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-trihexyphenidyl-artane-2mg-gen-rico-entrega-em http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-probenecida-500mg-gen-rico-sem-receita-medica-online http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/order-indapamide-no-prescription-indapamide-buy-online-no-rx http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-arolef-safely-arolef-online-can-buy http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-phenergan-promethazine-sin-receta-mas-barato http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/estradiol-comprar-en-farmacia-online-con-seguridad-espa-a http://wu-world.com/profiles/blogs/nortriptilina-nortriptyline-como-posso-comprar-gen-rico-forma http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/discount-apo-metoclop-10-mg-order-online-generic-apo-metoclop http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/discount-mebeverine-135-mg-order-online-buy-mebeverine-original http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/dafilar-donde-comprar-sin-receta-en-internet-espa-a http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cianeo-order-no-prescription-cianeo-generic-in-michigan http://bobford.ning.com/profiles/blogs/lincomicina-500mg-puedo-comprar-de-confianza-m-xico-comprar http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/low-price-olanzapine-10mg-buy-online-buying-olanzapine-online https://www.mysocialpeople.com/blogs/2155/14393/indapamida-2-5-mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-republic http://hoidap.eu/?qa=5373/comprar-lipidra-atorvastatin-rep%C3%BAblica-federativa-brasil http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-reminyl-4mg-no-rx-order-reminyl-online-no-prescription-how http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-crestor-20mg-rosuvastatin-pour-femme-acheter http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-hydroxyurea-500-mg-online-hydroxyurea-online-shop

Oziga38

(Oneji25, 2019.01.29 19:27)

http://bioimagingcore.be/q2a/53238/cyclen-internet-fiable-ethinyl-estradiol-norgestrel-bitcoin
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-cefpodoxima-200mg-sin-receta-urgente-honduras-comprar
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/commander-piroxicam-10mg-en-ligne-pas-cher-avec-visa-piroxicam
http://jaktlumaczyc.pl/75005/comprar-clofazimina-lamprene-generico-prescricao-portugal
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-valacyclovir-de-confianza-colombia-precio
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/sumatriptan-100mg-order-without-rx-canada-sumatriptan-100mg
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tolterodina-1-mg-de-confianza-us
https://www.nettingchat.com/blogs/post/56644
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/tiotropium-0-009mg-en-ligne-bon-prix-acheter-prix-du-medicament
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/sumycin-comprar-env-o-urgente-rep-blica-del-ecuador
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/buy-proneurax-4-mg-cheap-how-to-purchase-galantamine-no-rx
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/fenofibrato-160mg-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-bolivia
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/tetracycline-500-mg-en-ligne-moins-cher-acheter-sans-ordonnance
http://brooklynne.net/profiles/blogs/finasteride-onde-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-no-brasil
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/falicard-verapamil-80mg-en-ligne-moins-cher-acheter-rapide-achat
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/nizoral-ketoconazole-200mg-onde-comprar-gen-rico-frete-gr-tis
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-losartan-entrega-r-pida-comprar-cozaar
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/buy-megafort-40-mg-low-price-purchase-megafort-with-visa
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/amitriptilina-comprar-en-una-farmacia-online-con-seguridad