Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Videó - Előadások és interjúk

Cikkek

dr. Hetesi Zsolt riport

2010.03.18

Ha az olvasó 1960 után született, nagyon jó esélye van rá, hogy erőszak, járványok, vagy éhínség végezzen vele.” - írja. Állítása rendkívül merésznek, és ugyanakkor félelmetesnek tűnik. Érdemes végigkövetni honnan jutott idáig a megállapítás és milyen remények, lehetőségek állnak előttünk, az emberiség előtt.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Videó - Előadások és interjúk | Hozzászólások: 0

Paul Stamets : A gombák hatféleképpen menthetik meg a világot

2009.02.12

 

Előadás a TED.com-on. Szeretem a kihívásokat, és a Föld megmentése elég jó egy ilyenek. Mindnyájan tudjuk, hogy a Föld bajban van. Most léptünk a hatodik nagy kihalási hullámba ezen a bolygón. Gyakran tűnődöm, hogyha létezne az Egyesült Élőlények Szervezete - amit különben angolul U.O.-nak rövidítenek, (Nevetés) - és minden élőlénynek lenne egy szavazata, akkor megszavaznák-e, hogy maradhassunk ezen a bolygón. Azt hiszem, hogy a szavazás éppen most folyik.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Videó - Előadások és interjúk | Hozzászólások: 0

Hetesi Zsolt - Az utoló óra - Híradás a Föld állapotáról

2009.02.12


Az utolsó óra. Ez a címe annak az előadásnak, melyet dr. Hetesi Zsolt fizikus tartott a szolnoki Tisza Klubban. A Fenntartható Fejlődés Kutatócsoport vezetője úgy véli egyre kevesebb az időnk, ha nem takarékoskodunk az energiaforrásokkal. A neves előadó elmondja véleményét arról is, hogy mi vezetett a világ pénzügyi válságához, ez hogyan hatott az olajárakra és milyen esélye van a jövőben az emberiségnek, ha továbbra is a fogyasztás növelésére törekszik. A fizikus számokkal támasztja alá a csoport elméletét. Megdöbbentő jövőkép.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Videó - Előadások és interjúk | Hozzászólások: 0