Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frecska Ede előadása

2010.01.05

 

 

 

Frecska Ede

 

Kép dr. Frecska Ede az Országos Pszichiátriai- és Neurológiai Intézet (OPNI) osztályvezető főorvosa a hagyományos pszichiátria keretek között dolgozó terapeutaként és kutatóként a transzperszonális (spirituális) pszichiátriai szemléletet képviselője itthon.

 

Miközben egy osztályt vezet hazánk vezető pszichiátriai intézményében, Brazíliában az autentikus sámánokat látogatja rendszeresen, kutatva a tudatállapot módosító és gyógyító módszereiket. Mindezeknek keresi a fizikai magyarázatát, s hisz abban, hogy a misztikának – melyet elfogad és támogat - megvannak a fizikai megfeleltetési lehetőségei is a testben, és az idegrendszerben. Erre többek között a kvantumfizika elveit használja fel, elsősorban a “nonlokalitás” elvét.

 

dr. Frecska miután 1977-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen orvosi végzettséget, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen pedig pszichológusi diplomát szerzett, pszichiáter szakvizsgát tett itthon, majd az Amerikai Egyesült Államokban (1992). Ezután 15 évet élt New Yorkban és Floridában, ahol pszichofarmakológusként és klinikusként dolgozott, és a skizofrénia, továbbá az affektív zavarok területén végzett kutatásaival nemzetközi hírnévre tett szert. Több, mint 50 tudományos cikket, és könyvfejezetet írt a témában.

 

Időközben érdeklődésének középpontjába kerültek a tudatmódosító pszichointegrátor szerek, az entheogének (természetes tudatmódosító növények), és az ezekkel való gyógyítás lehetőségei. Különösen érdeklik a beavatási rítusok és gyógyító szertartások mechanizmusai. Elméleti munkájában a kognitív idegtudomány és a kvantumfizika agyi megfeleltetéseinek kapcsolatával foglalkozik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

axismundira@gmx.com

(axismundira, 2010.02.10 20:19)

nehéz falat, Wesselmann-tól könyvet valószinü előbb szerzek mint e-bookot. a visionseeker-t szerintem eltudom neked kérni és szivesen kölcsönadom.
amugy meg ha tényleg érdekel, szerintem érdemes megrendelni, puhafedelesbe 10 dollárért megkapod és soxor van használt pár dollárért ) http://www.sharedwisdom.com/ ), de azért megkérdezem.

gyere forumra ha van kedved, ott előbb észre is veszem ha irsz.


***

(morzsaporszívó, 2010.02.10 14:10)

nagyon rácuppantam a témára...
napok óta keresgélem Wesselman könyveit...de nem bukkantam még rá...
esetleg van valami tipped, hogy hol lehetne digitalizálva letölteni?
előre is köszi
***

axismundira@gmx.com

(AxisMundira , 2010.01.11 18:18)

nagyon szivesen :)
sajnos nincs több de nem lehetettlen hogy ez a jövőben változni fog.
köszönnöm a hozzászólást.
üdv.

***

(morzsaporszívó, 2010.01.11 10:29)

ha van birtokodban több előadás hanganyaga...ne habozz feltenni...:)
de ezt is nagyon köszönöm...