Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Enteogének

Cikkek

Az élet kiemelkedése az anyag sötét gubójából

2009.11.18

Részlet a  "Daniel Pinchbeck : 2012 A Tollaskígyó visszatér"-ből

 

A gomba bűvöletében amely mintha csak szólította volna őket, a következő hetekben is óriási mennyiségben fogyasztották a Stopharia-t. A gomba vált azon törekvésük fókuszává, hogy a ösztönözzék a sámánizmus tapasztalaton alapuló technikát a természettudomány kisérleti módszereivel és így derítsék fel a láthatattlan vidéket "egy idegen dimenzió párhuzamos egyidejű létezését körülöttünk mindenütt" amelyhez először a DMT segítségével fértek hozzá.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

A vágyak, emlékek, melyek a jövőből érkeznek.

2009.11.09

 

Amikor Glickman váratlanul megemlitette a 2012. évet és maya naptárt felkaptam a fejem. Eredetileg Terence Mckenna műveiben találkoztam egy közelgő globális gondolkodásmód váltás elképzelésével aki azt hirdette hogy miközben az 1970-es évek elején sorozatos "gomba utazásokat" tett Kolumbia amazóniai esőerdejében, felfedezte az "időhullámot", az idő egy spirális alakú befelé csavarodását vagy összeolvadását, amely 2012 téli napfordulóján véget fog vetni a történelemnek.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

A terápiás kapcsolat neurofenomenológiai elemzése a rituális gyógyításban

2009.10.27

Ebben a tanulmányban a közösségi rituálék néhány jelenségét vizsgáljuk meg, különös tekintettel a gyógyító szertartásokra, melyeket a kötelékteremtés biológiailag közvetített, komplex formáinak tekintünk. Az újabb orvos-antropológiai kutatások rámutatnak, hogy a rituálék jelentős részének terápiás hatása a páciens saját, különböző módosult tudatállapotai révén létrejövő, gyógyító folyamatain alapul, amelyeket a gyógyító kontrollálni képes. A rituális transzállapot mindig szociális környezetben jelenik meg és a gyógyító személye, valamint a közösségi elvárások nagymértékben részesei a módosult tudatállapotok keletkezésének. A transzállapotot úgy tekintjük, mint endogén ópiát mobilizáció eredményét; mint a szervezet védekező rendszerének aktiválódását a szertartás stresszhelyzetében. Másrészt, irodalmi adatok sorát vonultatjuk fel annak igazolására, hogy endogén ópiát mechanizmusok a társas viselkedésben is szerepet játszanak, különösképpen pedig a szimbiotikus kötelékekben. Felvetjük, hogy ez a neurobiológiai háttere annak, hogy a szociális kötődés (attachment) elősegíti a transzindukciót. Tanulmányunk a társas viszonyok, mint fiziológiai szabályozók homeosztatikus jelentőségével is foglalkozik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 2

Nádor Judit - Concordantia Carpatiensis

2009.10.25

...A nem tudatosult hiány érzékelésekor valósággá válik. E határmezsgye törvénye, hogy annak kell felvállalnia egy anomália feloldását, aki előtt az megnyilatkozott.Az észlelés általam történt, két éve, Dél-Kolumbiában, egy sámáni szertartás alkalmával. A valóság láthatatlan tartományát egy enteogén hatású amazoniai mesternövény - az ayahuasca - nyitotta meg előttem: amikor egymással összekötött tudataink koherenciája stabilizálódott, a yagé nem csupán a helyzetért felelős erővonalakat tette láthatóvá, hanem azt is megmutatta, hogy melyek vezetnek a feloldás felé.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

Indián gyógyítók transzban

2009.09.19

 Régóta beszélnek - és persze olykor csak regélnek - a dél-amerikai indián törzsek varázslóknak is nevezett gyógyítóiról. A kontinensen csak curanderosnak nevezett férfiak legtöbbje az animista, tehát szellemeket imádó törzseknél él az Amazonas nehezen megközelíthető vidékein.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

Gyógyító növények és szellemek

2009.09.19

Drogosok életéért küzd a titokzatos és félelmetes növény, az ayahuasca segítségével egy orvos terapeutákból és sámánokból álló csapatával Peruban, a világ egyik legnagyobb kokaintermelő országában, az amazonasi őserdőben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

Kiegészítések a termesztési útmutatókhoz

2009.04.07

 

1. Vermikulit probléma
2. Perlit a terrárium ellen
3. Sterilitás kukával
4. Mûanyag dobozok a poharak mellett

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

A Magic Mushroom Growers Guide magyar adaptációja

2009.04.07

Az eredeti kézikönyv azért jött létre, hogy a varázsgomba termesztését mindenki számára, viszonylag olcsón lehetõvé tegye. A könyv módszereinek nagy részét a Psylocybe Fanaticus amerikai társaság fejlesztette ki, amelyek lehetõvé teszik, hogy laboratórium nélkül, bárhol beszerezhetõ kellékekkel a termesztés olcsón és hatékonyan megvalósítható legyen. A kézikönyvet szabadon lehet terjeszteni, kizárólag nonprofit célzattal. A magyar változat a fordításon kívül megpróbálja a kellékek magyar beszerezhetõségét, elõfordulási helyét és egyéb helyi jellegzetességeket is figyelembe venni.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

A mexikói varázsgombáról

2009.04.06

"A pszilocibin-élmény láthatólag feltételezi, hogy létezzen valamiféle párhuzamos univerzum, ami egyáltalán nem hasonlít a miénkhez, s szándékkal bíró lények lakoznak benne... Filozófiájának alapos átgyúrása nélkül egyetlen redukcionista vagy empirista sem lenne képes átélni azt, amit én átéltem."
 
Terence Mckenna
 

A pszichedelikus világ figyelme újra az entheogének felé fordul. Bár az LSD-25 kedvezõ hatását egyetlen pszichedelikus álláspontot magáénak valló sem tagadja, de mindenkit bizonyos fokig zavart szintetikus volta. Igaz, fizikai káros hatását nem mutatták ki, azt azonban mindenki érezte, hogy ez nem jelenti azt, hogy az nem is létezik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 0

DMT

2008.11.23

 

* 1 Megjelenés
* 2 Kémia
* 3 Felhasználási módok
* 4 Hatások
* 5 Mellékhatások
* 6 Biztonság
* 7 Találgatások
* 8 Legalitás
* 9 Kultúra
* 10 Lásd még
* 11 Hivatkozások

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Enteogének | Hozzászólások: 2

« előző

1 | 2 | 3